Velkommen til Bergen og Knarvik

Velkommen til Knarvik som er senter i region Nordhordland. Knarvik ligg nord for Bergen i Lindås kommune – kun 25 minuttars køyretur frå Bergen Sentrum. I vår region står opplevingane i kø. Her kan du vandre i flotte fjellområde, eller nyta det formidable kystlandskap.Bergen er ein internasjonal by med mykje historie. Bergen som Europeisk Kulturby og Verdsarvby gjer deg opplevingar og kultur i framste linje. Som innfallsport til dei norske fjordane gjer Bergensregionen deg den ideelle kombinasjon av natur, kultur og interessante byopplevingar - uansett årstid.

 
 

SPESIALPRIS PÅ OVERNATTING

Vår hotelsponsor Thon Hotels tilbyr spesialpris for overnatting:
Thon Hotel Orion, Thon Hotel Bristol og Thon Hotel Rosenkrantz er sentralt plassert i kort gangavstand til busstransport til Knarvik. Ønskjer ein å kombinera løpsfesten med ein helgetur langs Vestlandet flotte fjord og fjell, anbefalar vi Thon Hotel Sandven som ligg 1 time køyretur frå Bergen sentrum.

Bruk firmanavn: Knarvikmila og Passord/firmakode: THC1143
Thon Hotel Orion serverer GRATIS kveldsmat til sine boende gjester og ligg i hjartet av Bergen med
gangavstand til dei fleste attraksjonar i byen. 


Thon Hotels

THON HOTEL BERGEN BRYGGE

Thon Hotel Bergen Brygge ligg sentralt ved Bryggen i Bergen, og er eit godt alternativ for deg som ønskjer komfortabel overnatting til låge prisar. Det er gangavstand til Torgalmenningen, Fløibanen og andre severdigheter i Bergen. KnarvikMila sine gratisbussar går frå dette hotellet laurdag 2. september og søndag 3. september.

THON HOTEL BRISTOL

Thon Hotel Bristol i Bergen ligg sentralt til i sentrum av Bergen, 20 km fra Bergen Lufthavn Flesland. Det er kort vei fra hotellet til Torgalmenningen, Bryggen i Bergen og Fisketorget. Hotellet er eit godt utgangspunkt for shopping og uteliv i Bergen sentrum. Hotellet arrangerer også konferanser.

THON HOTEL ROSENKRANTZ BERGEN

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen er eit moderne og totalt renovert konferansehotell i hjertet av Bergen sentrum, kun eit steinkast frå fisketorget og Fløibanen. Her legg vi ekstra vekt på kvalitet og komfort for at du skal føla deg mest mogleg som heime anten du reiser i høve forretningar eller i andre samanhenger.

THON HOTEL SANDVEN

Thon Hotel Sandven er eit ærverdig og sjelfullt hotell frå 1857 omgitt av eit historisk sus. Hotellet ligg i idylliske omgjevnader rett ved fjordkanten i Norheimsund sentrum, kun ein knapp times biltur frå Bergen.

Utsikt frå Fløyen

Utsikt frå Fløyen


 
 
 
 
 

OPPLEVINGAR I BERGEN OG OMEGN

Fløibanen

Fløibanen er en skinnegående kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Fløibanen og Fløyen er en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Du finner Fløibanen sentralt plassert i Bergen sentrum, på Vetrlidsalmenningen, 150 meter fra Fisketorget og Bryggen.Selve turen med Fløibanen er en attraksjon i seg selv. Fra Bergen sentrum til Fløibanens øvre stasjon tar det cirka 5-6 minutter. Utsiktspunktet Fløyen ligger 320 m.o.h og byr på en fantastisk utsikt over Bergen. Her finner du et variert aktivitetstilbud for alle, barneaktiviteter hele året, Bergens beste lekeplass, Fløistuen Butikk og Kafé med varm drikke og ferske bakevarer og ærverdige Fløien Folkerestaurant.

 

Fjord Tours

Fjord Tours AS ble etablert i 1982 og selskapet tilbyr ferdig pakkede turer i hele Norge, både til det nasjonale og internasjonale markedet. Selskapet er lokalisert i Bergen. Enten du planlegger en lengre ferie eller bare har noen dager til rådighet; hos Fjord Tours vil du garantert finne noe som passer - hele året!

Med Fjord Tours rundreiser kan du oppleve de flotte fjordene i Norge og områdene rundt. Ta med familie og venner fra både inn- og utland og besøk noen av verdens beste reisemål - de norske fjordene!

Våre rundreiser går med offentlig transport som tog, båt og buss. Med andre ord, ønsker du å oppleve Norge på en behagelig og miljøvennlig måte, er våre rundreiser midt i blinken for deg. En fleksibel billett gjør at du kan stoppe underveis og nyte noen ekstra dager der du måtte ønske. Det er ikke guide/reiseleder med fra Fjord Tours på reisene. Våre turer er primært tilrettelagt for individuelle reisende, men vi skreddersyr også gruppereiser på forespørsel.Våre to mest kjente produkter er turen Norge i et nøtteskall® og Fjord Pass® - Norges største rabattkort for aktiviteter og attraksjoner. Les mer og bestill her: https://www.fjordtours.com/no/

Lyngheisenteret på Lygra

Lyngheisenteret på Lygra i Nordhordland er eit nasjonalt og internasjonalt kunnskapssenter som gjennom aktiv drift skal verne lyngheilandskapet, formidle tradisjonar og gje gode opplevingar til besøkjande.Her kan du vandre på tilrettelagde stiar i eit historisk landskap slik det har vore på kysten i 5000 år.

Opningstider 2018

13.4.2018 - 30.9.2018 : ons-fre kl 11 -15.30, sundag 12-17

Heile året: Vi tek i mot grupper, selskap, bedrifter m.m., og skuleklassar og studentar etter avtale. Flott turterreng, fritt tilgjenge heile året. NB! Hugs bandtvang, dyr på beite heile året.

REISE TIL BERGEN FRÅ DANMARK ELLER RESTITUSJONSTUR ETTER KNARVIKMILA

Fjord Line er et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig sjøtransport mellom Norge, Danmark og Sverige. Rederiet er i kraftig vekst som følge av nye skip og et utvidet tilbud til passasjerer og godstransportører.

Fosser frem på grønn gass - MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord er de første og de største cruisefergene i verden som seiler med såkalt «single fuelled LNG engine». Det innebærer at skipenes motorer utelukkende drives av flytende naturgass (LNG), noe som gir langt mindre miljøutslipp enn bruk av tradisjonell tungolje. Gjennom denne miljøsatsingen ligger Fjord Line i forkant av nye og strengere utslippsbestemmelser, og miljøgevinsten er betydelig langs kysten og i de fire havnene som cruisefergene anløper. Fjordline sin miljøprofil er i tråd med KnarvikMila sine verdier om å skape et bedre miljø.